Oppdatering 15.02.:

Det kom et lite snødryss sent fredag kveld, og selv om temperaturen gjennom dagen har ligget på 1-3 varmegrader har snøen holdt seg kald og finkornet i det meste av løypa. Smørningsmessig fungerte blå ekstra + en mykere variant (VR 55 eller tilsvarende) fint.

Det er meldt nedbør i løpet av kvelden og natta, og det er usikkert hvorvidt dette kommer som snø. Tidspunkt for preparering av renntraseen vil avhenge av hvordan nedbøren utvikler seg.
I forhold til smøring vil dette først og fremst avhenge av om nedbøren kommer som regn eller snø. Dersom det blir snø/sludd vil rubb være et aktuelt alternativ. Ved regn kan våtsnøklister være en løsning.

Info 14.02.:

Det har vært stabilt kuldegrader i hele løypetraseen det siste døgnet. Dagtid fredag har temperaturen ligget mellom -3 og -10. Fredag var det voksføre, blå ekstra + eventuelt en mykere variant, men noe slitasje slik at grunnvoks kan være en fordel.

Deler av løypa ble preparert i dag. Med gjeldende værmelding blir preparering av rennspor gjort natt til søndag.

Info om vær, føre og løypepreparering (oppdatert 13.02.):

Deler av løypetraseen ble preparert i dag, løypa i sin helhet ble sist kjørt 11.02. Preparering fram mot rennstart avhenger av vær og værmelding de kommende dagene. Dersom det ikke kommer nedbør prepareres rennspor lørdag kveld.

Det har vært kuldegrader i hele dag og snøen holder seg kald. Det er for det meste fine forhold, men noe hardt og grovkornet enkelte steder.

Link til værmelding hos Yr:
Øvre Vardal
Skyberg
Glæstadhøgda

Værstasjon Øverby idrettspark: