Vær og føre

På denne siden legger vi i dagene før rennet fortløpende ut informasjon om vær, føre og løypepreparering.

Oppdatering 17. februar
Lørdag har det vært sol og klarvær hele dagen, men temperaturen har holdt seg rundt 0 og på minussiden. Snøen har for det aller meste holdt seg tørr, og det er bare i enkelte bakker hvor sola har stått på hele dagen hvor sola har hatt noen virkning på snøen. Etter at løypa prepareres i kveld vil det derfor bli tørrsnøføre i hele løypa. 
Det ser ut som det blir stabilt med minusgrader fram til start, ned mot minus 10 i natt, og 3-5 minusgrader under hele rennet. Det kommer noe snø utover dagen, men slik det ser ut nå ikke før etter kl 14.
Festemessig vil en blå/blå ekstra variant fungere fint, alternativt med et tynt lag fiolett spesial/v45 ved behov for bedre feste.
I dag var det fortsatt noe løst etter snøfallet natt til fredag, men etter at løypa prepareres på ny lørdag kveld og med klarvær og kuldegrader natt til søndag bør det bli rimelig faste spor til rennet søndag.

Oppdatering 16. februar
Det har kommet rundt 20 cm snø i natt og noen dråper regn i løpet av dagen. Temperaturen har holdt seg på minussiden det meste av dagen, og værprognosen tilsier at det fortsatt vil være kuldegrader fram til og under rennet på søndag. Det er meldt noe snø igjen fra ca kl 12 søndag, men ingen store mengder.
Dersom værmeldingen slår til vil løypetraseen bli preparert og rennsporene satt lørdag kveld. 

Oppdatering 12. februar
Løypetraseen til Madshus skimaraton har mye snø og flotte forhold. Snødybden er mange steder opp mot meteren, men løypa har vært preparert jevnlig hele sesongen og underlaget er derfor fast og fint.
Værmeldinga tilsier at det skal komme noe snø i løpet av de to første dagene, men at det deretter blir opphold, moderat kaldt og noe sol helt fram til renndagen.
På renndagen er det meldt overskyet og 8-10 minusgrader.


Link til værmelding hos Yr:
Start Raufoss
Løypas høyeste punkt, Eikvelta
Øvre Vardal (etter ca 25 km og start/mål Madshus Stuttmaraton)
Mål Øverby idrettspark, Gjøvik